Cupcake in hand

Cupcakes basisrecept

Voor het beste cupcakes recept ga je altijd uit van een perfect basisrecept, hieronder vindt je het cupcakes recept wat de basis vormt voor elke heerlijke cup cake. Wat echt superleuk is om te beginnen met dit recept, en vanaf dat moment lekker te gaan experimenteren? Ben je een zoetekauw, kijk dan eens of je met een sausje al iets bijzonders kan maken. Liever wat fris, dan zijn blauwe bessen of citroen jouw favoriete cupcake topping!

Voor de foto hieronder heb ik een lekkere toef slagroom en een aardbeitje toegevoegd, je mag raden onder welke categorie ik val. Genieten!

Het heerlijke basis cupcake recept

Het basisrecept voor 12 cupcakes, dit recept is een standaard basisrecept die op elke site, die over een cupcakes recept gaat, staat. De voorbereidingstijd van dit cupcakes recept is ongeveer 15 minuten. De baktijd van dit recept is 25 minuten. Dit cupcakes basisrecept is voor 12 cupcakes, een portie is 1 cupcake en een portie bevat 170 calorieën. Ingrediënten Cupcakes basis:

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk op kamertemperatuur
  • 2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

Voorbereiding cupcakes basisrecept

De oven voor verwarmen moet natuurlijk altijd als je iets gaat bakken, voor deze cupcakes verwarm je de oven voor op 170 graden met het rooster in het midden van de oven.

De boter, eieren en melk moeten op kamertemperatuur zijn dus is het belangrijk die ingredienten op tijd uit de koelkast te halen!

Als je een cupcake bakblik hebt dan is het handig maar super noodzakelijk is het niet. Heb je geen cupcake bakblik dan zet je de papieren cupcake vormpjes gewoon los in de oven. Heb je wel cupcake bakblik doe daarin dan de papieren bakvormpjes want op die manier vul je de cupcake vormpjes handiger met beslag, blijven ze beter in de juiste vorm tijdens het bakken en je zet ze makkelijk tegelijk in de oven. De boter snij je in kleine blokjes, het makkelijkst is om dat met twee messen te doen. Het spreekt voor zich dat je eerst de ingrediënten van te voren moet afmeten met maatbeker of weegschaal en in aparte kommen klaar moet zetten. Wat je ook alvast klaar kan zetten is 1 grote kom, 1 mixer met beslag haken, 2 eetlepels, 1 houten prikker, 1 rooster waarop de cupcakes kunnen afkoelen.

Het cupcakes beslag

De boter, nu op kamertemperatuur en in kleine blokjes gesneden, doe je in een kom en je voegt de suiker er beetje bij beetje aan toe, dit mix je na elk beetje goed door met de mixer, vervolgens voeg je 1 voor 1 de eieren aan het beslag toe. Mix elk ei goed door het beslag met de mixer. Nu voeg je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en ook dan na een beetje bakmeel goed mixen op middelhoge snelheid.
Als laatst de melk erbij en dan nog eens een minuut goed mixen tot een glad en luchtig beslag.
Pak nu je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bakvormpjes of alleen de vormpjes mocht je geen cupcake bakblik hebben. Het vullen gaat heel makkelijk als het met twee lepels doet of met een ijsschep die je in kan knijpen. Vul de cupcake vormpjes 2/3 vol zodat ze zo goed kunnen rijzen en niet boven het vormpje uitkomen als ze klaar zijn, mochten ze er toch bovenuit komen en zijn ze te rond van boven leg er dan een snijplankje op. Hoe platter de bovenkant hoe makkelijker het is de cupcakes te decoreren.

Cupcakes maken in de oven

Zet het cupcake bakblik of de papieren vormpjes in het midden van de oven op het roosteren bak de cupcakes 20-25 minuten. Om inzakken van de cakes te voorkomen kan je beter niet tussendoor het oven deurtje open maken maar pas na 20 minuten controleren met een houten prikker of de cupcakes gaar zijn. Blijft er wat aan de prikker plakken dan is de cupcake nog niet helemaal gaar, laat deze dan nog 5 minuten langer bakken en controleer het dan weer. Als de houten prikker schoon blijft is de cupcake klaar. Eenmaal uit de oven laat je de cupcakes even een minuut in het bakblik zittenen dan haal je de cupcakes uit het bakblik. De papieren bakvormpjes laat je om de cupcakes zitten. Leg nu de cupcakes op het rooster (wat je had klaar gezet) en laat ze goed afkoelen. Als de cupcakes afgekoeld zijn dan kan je verder met het cupcakes versieren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *